
İnsanlar ilişkilerinde, iş hayatlarında, aile içinde ve akademik hayatlarında zaman zaman sorunlar yaşayabilirler. Bu yaşantılar sonucunda, kaygı, mutsuzluk, öfke, hayal kırıklığı gibi duygular ortaya çıkabilir. Bu duygularla başa çıkmakta zorlandığımızda ve günlük hayatta işlev kaybı yaşadığımızı hissettiğimizde psikolojik destek alma ihtiyacı doğar.
Yetişkinler için psikolojik destek sürecinde ilk amaç, kişiyi terapiye getiren sebepleri anlamaktır. Şu an yaşanan zorlukların geçmişle olan bağlantıları, bu zorlukları tetikleyen/devam ettiren faktörler ve kişinin kullandığı başa çıkma mekanizmaları ele alınır., Kişinin ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda tüm bu alanlar üzerine çalışılır.
Verimli bir psikolojik destek çalışması sonucunda hedeflenen, kişinin geçmiş yaşantılarının bugünkü hayatını ve ilişkilerini nasıl şekillendirdiğini görerek, bu alanlarda değişiklikler yapma gücünü kazandırmaktır. Bunun yanı sıra sağlayabileceği diğer katkılar, kişinin kendine dair bilmediği veya daha önceden keşfetmediği yönlerini fark ederek içgörü kazanması ve daha önce kullandığı; ancak işlevsel olmayan savunma mekanizmaları yerine daha sağlıklı savunma mekanizmaları geliştirmesidir.
Bir seans kaç dakikadır?
Seanslar 50 dakika sürmektedir.
Ne sıklıkla gelmem gerekir?
Sürecin verimli olabilmesi ve sizin fayda sağlayabilmeniz için ideal olan en az haftada bir kez olacak şekilde görüşmektir.
İşe yaraması kaç seans sürer?
En çok merak edilen noktalardan biri ‘Terapi kaç seans sürecek?’ sorusudur. Bunun kesin bir cevabı olmamakla birlikte; kişinin motivasyonuna, düzenli devam etmesine, geliş sebebinin niteliğine ve bu sorunu besleyen ve öngörülemeyen yeni yaşamsal olayların ortaya çıkıp çıkmamasına göre değişkenlik gösterebilir.
‘Psikoloğum, eşimle/annemle/babamla da görüşecek mi?’ Seanslara onlar da dahil olabilir mi?
Yetişkinlerle yürüttüğümüz bireysel çalışmalar bire bir seanslar şeklinde ilerler. 3. kişilerin dahil olması söz konusu değildir.
Çalıştığımız Alanlar (Yetişkin)
● Kaygı Bozuklukları
● Duygudurum Bozuklukları
● Travma, Kayıp ve Yas
● Sosyal İlişkilerdeki Sıkıntılar
● Bağlanma Sorunları
● Özgüven Sorunları
● Cinsel Sorunlar
● Uyum Bozuklukları
● Psikosomatik (Bedensel) Bozukluklar
● Yeme Bozuklukları
● Uyku Bozuklukları
● Dürtü Kontrol Bozuklukları
● Öfke Kontrolü
● Kişilik Bozuklukları
Online Kayıt Formu
Bilgilerinizi giriş yaparak sistemimize online kayıt olabilir. Uzmanlarımız tarafından incelendikten hemen sonra sizinle iletişime geçilecektir.